Beste prijs kwaliteitverhouding
15 jaar ervaring
Wij komen afspraken na

Junglebehang


Houdt u van planten, bloemen en dieren? Dan is junglebehang het overwegen waard. Deze relatief nieuwe trend bestaat uit de mooiste jungleprenten. Tover u eigen kamer om tot de jungle!

Wat is een junglebehang precies?

Jungle prints bestaan meestal uit een mengeling van tropische planten, bomen en exotische dieren. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom, varens of een sierlijke vogel. Sommige prints neigen naar het abstracte, waarbij het motief van een plant gecombineerd wordt met een variatie aan voornamelijk groene, maar ook andere fellere kleuren. Er zijn ook realistischere variaties mogelijk, waarbij schitterende afbeeldingen van talloze dieren in hun natuurlijke omgeving te bewonderen zijn. Kenmerkend aan dit behang is het levendige karakter, wat uw kamer al snel een unieke en vrolijke ‘look’ geeft.

Stijlen junglebehang

Er is een ruime variatie aan junglebehang, zoals eerder beschreven zijn er wat abstractere en wat meer realistische behangsoorten. Er is ook een onderscheid te maken tussen de drukke en volle prints en de wat meer rustige en ‘lege’ versies. Sommige junglebehangen zijn bijvoorbeeld opgebouwd uit maar één of twee kleuren; dit heeft een kalmerend effect. Lichtere prints geven vaak een frisse ‘touch’, terwijl donkere een wat meer chique uitstraling generen. Wanneer u een luxe uitstraling verlangt, is het ook aan te raden om een kleuren combinatie van goud en groen aan te schaffen.

Tips voor een geslaagd junglebehang

Aangezien een junglebehang zo opvallend is kan het al snel gaan overheersen, of uw kamer een heel chaotische ‘look’ geven. Om dit te voorkomen is het verstandig om een kleine muur te behangen of slechts een deel van een muur. U kunt dan later nog altijd uitbreiden en meerdere muren van een junglebehang voorzien, op die manier kunt u ook wat experimenteren en uitvinden wat u het aangenaamst vindt. Het is ook mogelijk om een junglebehang achter een boekenkast of bed te plaatsen, hierdoor is het wat minder prominent aanwezig. Andere locaties waar junglebehang goed staat, zijn bijvoorbeeld een wand langs de trap of een toiletruimte.

Natuur kan natuurlijk niet ontbreken in uw een jungle kamer. Groen is het teken van natuur. Zorg daarom voor grote groene exotische planten in huis. Met gigantische bladeren, voor een beeldig effect. Varen, palmen en tropische planten die u niet zo snel in Nederland tegen zult komen versterken dit effect. Wat ook een leuk effect heeft is om allemaal planten in een hoekje in je huis neer te zetten. Dit zorgd voor een soort "mini-jungle" met een veelbelovende tropische vibe.

Junglebehang is goed te combineren met planten. Vooral de wat meer exotische varianten zoals varens passen prima. Overweeg ook om wat mooie vazen of bijzondere plantenbakken neer te zetten om een echte ‘jungle feel’ te creëren.

Wilt u ook prachtig behang?

Vraag een offerte aan