Beste prijs kwaliteitverhouding
15 jaar ervaring
Wij komen afspraken na

Zoekt u een glasvlies behanger?


Overweegt u om uw huis met glasvlies te behangen? Dan hoeft u niet verder te zoeken, wij staan paraat om u te helpen! Door onze jarenlange ervaring kunnen wij uitstekend werk leveren tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Bent u benieuwd naar voorbeelden uit ons portfolio? Op onze website staan veel foto’s van onze tevreden klanten die u kunt bekijken.

Wellicht wilt u ook wat meer informatie over onze werkwijze. Hieronder laten wij zien hoe wij te werk gaan. Ook kunt u meer lezen over glasvliesbehang. Wat zijn bijvoorbeeld de voordelen?

Als u een indicatie wilt van de prijzen, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. De kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meter, waardoor elke offerte op maat opgesteld moet worden. Bij eventuele vragen zijn wij natuurlijk ook altijd telefonisch bereikbaar!

Zelf glasvlies behangen of een behanger inhuren?

Het is mogelijk om zelf glasvlies behang aan te brengen, hier kleven echter wel wat nadelen aan. Het begint al bij de voorbereiding. Het is bijvoorbeeld belangrijk om bij een zuigende ondergrond eerst wat voorstrijk aan te brengen. De amateur behanger is vaak niet op de hoogte van dit soort details. Verder hebben zij vaak niet de juiste materialen. Het gebruiken van de verkeerde behang-lijm is bijvoorbeeld een veel gemaakte fout.

Ook is glasvliesbehang sterk en stevig. Het is dus minder flexibel wat het behangen moeilijker maakt. En dit moet juist goed gebeuren. Anders krijgt u geen strak resultaat, of kunnen er luchtbellen ontstaan. De leek heeft vaak ook moeite om het behang recht op te hangen. Ook zien wij dat de amateurklusser soms niet goed rekent, en daardoor te weinig behang heeft ingekocht.

Natuurlijk bespaart u ook een hoop tijd wanneer u ons inschakelt. U heeft dus meer vrije tijd, en uw muren zien er de komende jaren prachtig uit. Glasvliesbehang is moeilijk te verwijderen, het is dus belangrijk dat het meteen goed gedaan wordt!

Kies een ervaren glasvlies behanger!

Tegenwoordig kunt u op het internet veel behangers vinden. Deze zijn niet allemaal even betrouwbaar. Vooral op websites zoals marktplaats of werkspot zijn er veel louche types te vinden. Ze vragen extreem lage prijzen voor hun verdiensten.

Bij dit soort types moet u oppassen. Wanneer een aanbod te goed klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Veel van dit soort figuren hebben geen bedrijf met jarenlange ervaring. Zij hebben daarom ook geen reputatie om hoog te houden en te beschermen.

Ze werken daarom heel snel, slordig en met de goedkoopste materialen. Hierdoor is het behangwerk van een kwalitatief laag niveau. Soms moet het opnieuw gedaan worden, of blijft het maar een beperkte periode goed. Uiteindelijk bent u dan dus duurder, in plaats van goedkoper uit. Ga daarom altijd in zee met een professioneel behangbedrijf!

Wat is glasvliesbehang?

U weet misschien niet wat glasvezelbehang precies is. Dat is begrijpelijk want er is namelijk de nodige verwarring over dit begrip. Vaak worden termen door elkaar heen gebruikt. Hieronder zullen we het een en ander verduidelijken.

Wellicht heeft u ook wel eens van glasvezelbehang gehoord. Met deze term worden alle behangen bedoeld waar glasvezel in verwerkt is. Dat kan gaan om glasvlies-, glasweefsel- of renovliesbehang.

Het verschil tussen glasweefsel en glasvlies behang: bij glasweefsel worden de glasvezels op een bepaalde manier geweven. Dit behang heeft daarom ook mooie patronen. Glasvlies wordt geperst en heeft dus een vlak en strak oppervlak.

Glasweefselbehang wordt soms ook aangeduid als glasvezelbehang. Dit is incorrect, en kan de nodige verwarring scheppen. Maar het kan dus voorkomen dat u op een website over glasvezelbehang leest en ze glasweefsel bedoelen. Om het nog ingewikkelder te maken, soms wordt glasweefselbehang ook glasvlies genoemd. Wat natuurlijk ook niet klopt.

Het verschil tussen glasvlies- en renovliesbehang? Glasvlies is een stuk steviger en daarom stootvast en krasbestendig. Hierom is glasvlies ook wel wat duurder.

Hoe ziet glasvliesbehang eruit?

Glasvliesbehang heeft geeft uw woning een hele strakke look. Het lijkt op een stucmuur, sterker nog u kunt het bijna niet van elkaar onderscheiden! Het past dus heel goed bij een moderne interieurstijl. Maar het past natuurlijk ook bij andere stijlen.

Wanneer u iets bijzonders wilt, iets wat meer opvalt, dan kunt u voor glasweefselbehang kiezen (dit wordt soms ook glasvezel of glasvlies genoemd). Dit wordt in speciale patronen geweven en ziet er dus bijzonder uit. Het geeft vaak een gezellige uitstraling.

Wat zijn de voordelen van glasvliesbehang?

Wilt u uw muur laten behangen? Dan is glasvliesbehang een uitstekende keuze. Dit type behang kent namelijk een aantal grote voordelen. Wij hebben ze voor uw gemak op een rijtje gezet:

  • Laat scheurtjes en oneffenheden verdwijnen, met glasvlies kun je deze wegwerken
  • Het is stootvast, het behang beschadigd niet snel
  • Krimpvast
  • Brandvertragend, u bent veiliger wanneer er brand uitbreekt
  • U kunt er desgewenst overheen schilderen
  • Geeft uw muur een hele strakke loo

Glasvliesbehang en nieuwbouwwoningen

Glasvliesbehang is bij uitstek geschikt om toe te passen in een nieuwbouwwoning. Waarom is dat? Veel mensen beseffen het niet, maar dit soort woningen zakken nog in de eerste jaren na de oplevering. Hoewel de verzakking niet groot is, kan er toch schade ontstaan aan het stucwerk. U ziet vaak kleine scheurtjes die de strakke muur ontsieren.

Wanneer u gebruik maakt van glasvliesbehang heeft u hier geen last van. De scheuren zitten namelijk in de muur en niet in het behang. Wij kunnen glasvlies behangen voor u!

Glasvliesbehang en oudere woningen

Glasvlies is eveneens erg geschikt om in oudere woningen te gebruiken. Vaak zijn dit soort huizen in de loop der tijd aangetast. Er zijn nogal wat scheurtjes en andere oneffenheden die het uiterlijk van de ruimte ontsieren. Met behulp van glasvliesbehang is het erg gemakkelijk om deze weg te werken. Een ideale oplossing dus. Glad glasvliesbehang zorgt ervoor dat uw muren er weer prachtig uitzien.

Glasvliesbehang en bedrijven

Dit type behang is ook hartstikke geschikt voor bedrijven. Het is namelijk brandvertragend. Wanneer uw bedrijf van dit behang voorzien is, en er breekt een brand uit, dan is de kans kleiner dat er veel schade aangericht wordt. Verder geeft het een strakke en professionele look aan uw kantoor.

Glasvliesbehang en uw muur

Glasvliesbehang is geschikt voor veel verschillende muren. U kunt glasvlies aanbrengen op een kale muur, een gestuukte muur of op gipskarton. U kunt glasvliesbehang plakken op een betonnen muur.

Het is wel belangrijk dat de muur behang klaar is. Dat betekent dat oud behang eerst verwijderd moet worden, dit kun u zelf doen. Verder moet de muur droog en vetvrij zijn. U kunt er ook voor kiezen om onze behanger dit werk te laten doen. Wanneer er een zuigende ondergrond aanwezig is, zal onze behanger eerst ook nog wat voorstrijk aanbrengen.

Glasvlies aanbrengen op uw muur

Het glasvliesbehang plakken gaat anders dan bij ander behang. Onze glasvliesbehanger brengt de lijm namelijk direct aan op de muur. Om dit klusje te klaren gebruiken wij een lijmkwast. Hiermee kunnen we de lijm gelijkmatig uitsmeren. Met behulp van een waterpas en een loodlijn zorgen wij er vervolgens voor dat het behang recht komt te hangen.

Wanneer u zich afvraagt: is glasvliesbehang glad? Als het op onze professionele manier wordt aangebracht wel. Wij zorgen er namelijk voor dat het behang goed wordt aangedrukt, oftewel het behang aanwrijven. Wij gebruiken hier een gladde rubberen roller voor. Ook maken wij gebruik van een dubbele doorsnijding.

Glasvliesbehang (in kleur) beschilderen

Glasvliesbehang heeft 24 uur nodig om te drogen. Hierna kan er overheen geschilderd worden als u dat verlangt. U kunt dit zelf doen, of de klus aan ons uit besteden. Wij kunnen u compleet ontzorgen en al het werk onder handen nemen.

U kunt ervoor kiezen om de wand in een wit tint te beschilderen, maar andere kleuren zijn ook heel goed mogelijk. U kunt ook voor kleuren combinaties kiezen. Wij raden aan om voor een professionele schilder zoals ons te kiezen. Het is natuurlijk heel jammer wanneer het behang heel strak behangen is, maar het schilderwerk vervolgens slordig is uitgevoerd.

Glasvlies of stucen

Twijfelt u of u uw muur wilt laten stucen of met glasvlies behang wilt laten behangen? Wij kunnen ons dat voorstellen. Glasvlies behang heeft een aantal grote voordelen. Het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een stucmuur. Verder raakt glasvlies niet beschadigd bij het verzakken van het huis, wat bij nieuwbouwwoningen gebruikelijk is.

Stucwerk is wel iets strakker, echter, dit is nauwelijks te zien voor de leek. Glasvliesbehang ziet er namelijk ook prachtig en fris uit.

Glasvlies of renovlies

Renovlies of glasvlies: twijfelt u tussen één van de twee? Wij kunnen u geruststellen. Wij zijn erg ervaren in zowel het aanbrengen van glasvlies als van renovlies. U kunt in beide gevallen dus een beroep doen op ons!

De werkwijze van behangdirect.nl

Bent u benieuwd naar onze werkwijze? Wij leggen hier uit hoe wij te werk gaan en waarom het een goede keuze is om voor ons bedrijf te kiezen.

Wij hebben jarenlange ervaring. Hierdoor bent u verzekerd van strak en professioneel behangwerk. Uw woning zal er piekfijn uitzien wanneer wij voor u aan de slag gaan.

Wij hebben in de loop der jaren een hele efficiënte werkwijze ontwikkeld. Wij werken snel en effectief waardoor we een gunstige prijs-kwaliteitsverhouding kunnen aanbieden. Bent u benieuwd naar de prijs per m2? Vraag dan een offerte aan!

Verder vinden wij een aangename en persoonlijke service belangrijk. U kunt met vragen altijd bij ons terecht, gedurende het hele traject.

Wij kunnen u ook compleet ontzorgen. Wij behangen niet alleen, maar bieden ook schilderdiensten aan. Wanneer u met ons in zee gaat hoeft u zich nergens zorgen om te maken, alles wordt voor u geregeld.

Contact en offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de prijs van onze diensten? Dan adviseren wij u om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Wij kunnen op voorhand namelijk niet aangeven hoeveel alles kost, dit verschilt per geval. Het hangt onder meer af van het aantal vierkante meters, het materiaal dat gebruikt wordt, het uiterlijk en de staat van de muren en of u ook voor schilderwerk kiest of alleen onze behangservice verlangt.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u nog wat andere vragen heeft die niets met de offerte te maken hebben. Misschien wilt u bijvoorbeeld wat meer weten over de voordelen van glasvliesbehang. Ook in zo’n geval kunt u gewoon bij ons terecht. Wij staan u graag te woord. Wij zijn telefonisch bereikbaar!

Wilt u ook prachtig behang?

Vraag een offerte aan