Beste prijs kwaliteitverhouding
15 jaar ervaring
Wij komen afspraken na

Glasvezelbehang


Wat is glasvezelbehang?

Glasvezel behang word t ook wel ‘tasso’ genoemd, glasvezelbehang is behang dat is gemaakt van glasvezels. Het is een behangsoort die relatief nieuw is, de vezels worden verweven op een bepaalde manier om vervolgens zo fijn geperst te worden dat er glas ontstaat wat erg sterk is. De structuur in het glasvezelbehang word gecreëerd door verdikkingen aan te brengen, voorbeelden van structuren die kunnen voorkomen zijn: weefstructuur, zigzagstructuur, ruitstructuur en de visgraatstructuur. Glasvezelbehang komt niet in meerdere kleuren voor, althans dat lijkt wel zo omdat de neutrale witte kleur van het originele glasvezelbehang makkelijk over geverfd kan worden naar de gewenste kleur. Dit doe je met latexverf en meestal twee lagen zodat de kleur voldoende dekkend is.

Behangen en verwijderen van glasvezel

Het behangen van dit behang is erg simpel, dit is namelijk ook een klusje die u zelf zou kunnen doen zonder professionele hulp. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van lijmen en zorgvuldig plakken, het enige waar u op moet letten is dat de lijm niet opdroogt dus u op ze meest 2 stroken per keer lijmt om uitdroging te voorkomen. Daarnaast is natuurlijk niet elke lijm geschikt voor dit klusje, in de bouwmarkt is hiervoor wel de juiste lijm te vinden.

Het verwijderen van glasvezelbehang is daarentegen geen makkelijk klusje, het behang is namelijk erg lastig te verwijderen.

Functie van glasvezelbehang

Naast dat glasvezel word gebruikt als behang wordt het ook gebruikt om beschadigde muren te versterken. Bijvoorbeeld wanneer de structuur van de muur of het pleisterwerk niet zo goed is, zorgt glasvezel ervoor dat dit wel netjes tegen de muur kan worden gehouden. Zo zal de muur of het pleisterwerk niet verder afbrokkelen dan dat al het geval was voorheen. Ook hier kan overheen worden geschilderd zonder dat de structuur van het glasvezelbehang veranderd. Een ander voordeel is dat glasvezel bijna niet tot niet branden, vooral in combinatie met een gipsplaat hoef je voor brand niet bang te zijn.

Bovendien bestaat er zelfs geluiddempend glasvezelbehang, deze variant is wel iets dikker dan de normale.

Wilt u ook prachtig behang?

Vraag een offerte aan