Beste prijs kwaliteitverhouding
15 jaar ervaring
Wij komen afspraken na

Glasvezelbehang


Wat is glasvezelbehang.

Glasvezelbehang wordt gemaakt door kleine glasvezels te verweven en vervolgens samen te persen tot een sterk gaas. Doormiddel van verdikkingen aan te brengen in het gaas kunnen mooie patronen gecreëerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een zigzag- visgraat- of ruitstructuur.

Glasvezel wordt maar in één kleur geleverd namelijk wit. Dit is echter geen probleem, aangezien er een kwast overheen gehaald kan worden om zo de kleur die u wilt te verkrijgen. Zo kunt u precies de sfeer en uitstraling creëren die u wilt. Het enigste nadeel van glasvezelbehang; het is moeilijk te verwijderen. Dit behang is dus vooral geschikt wanneer u op zoek bent naar iets voor de lange termijn.

Functie van glasvezelbehang

Glasvezel voorziet u woning van een leuk behang, met eventueel een mooi patroon en kleur. Echter, glasvezel biedt nog andere voordelen. Het is namelijk uiterst geschikt om beschadigde muren te versterken. Wanneer de muur of het stucwerk beschadigd is of vele oneffenheden kent, kan glasvezel behang de muur verstevigen en zorgen dat het niet verder afbrokkelt. Het is een mogelijkheid om glasvezelbehang alleen voor deze reden aan te brengen, om vervolgens een ander soort behang hier over heen te plakken.

Andere voordelen van glasvezel: Wanneer u een wat dikkere variant aanschaft kan glasvezel behang ook een sterk geluiddempende functie vervullen. Verder is glasvezelbehang brandveilig. Vooral in combinatie met een gipsplaat is de kans dat het behang zal branden minimaal.

Wilt u ook prachtig behang?

Vraag een offerte aan